Hoe verwijder je waslagen van je meubel

Allereerst is het belangrijk om zeker te weten dat het om een was ( of wax) laag betreft. Was of Wax lagen zijn eigenlijk wel hetzelfde. Maar in het verleden werd gewerkt met zowel een waslaag als een politoer laag. En dit zijn 2 hele verschillende manieren van afwerking, en dus ook van verwijderen.

Voor beide geldt dat het belangrijk is om dit goed te verwijderen, nieuwe verf zal namelijk niet goed hechten. Je krabt dit namelijk er zo weer vanaf, en dat is zonde van al je werk toch? Wil jij een hoop irritatie en werk voorkomen? Zorg dan voor een goede basis en verwijder je was of politoer laag goed.

Herkennen van een was laag

Het herkennen van een waslaag is eigenlijk heel makkelijk. Schraap met je nagel over je meubel. Bij een waslaag zal er onder je nagel een bruin laagje achterblijven. De was. Net je nagels geknipt? Of wil je nog meer zekerheid? Als je met een schuurpapiertje over je meubel gaat zal deze “vollopen”. Het zal voorzien zijn met een bruine en vettige laag, en schuurpapier zal ook niet meer werken.

waslaag verwijderen vintage item

Het vol lopen van een schuurpapier is eigenlijk voor jou alarmbel 1 dat oude lagen eraf schuren niet gaat werken en je jouw vintage item op een andere manier kaal moet maken om straks het te kunnen voorzien van een nieuwe laag verf

Het verwijderen van een waslaag

Ben je er zeker van dat je te maken hebt met een was / wax laag? Dan wil je ook weten hoe je deze kan verwijderen. Nu heb je producten in omloop zoals Ciranova boenwasverwijderaar, maar eerlijk is eerlijk wij werken liever met een iets natuurlijker oplossing. Ook daarin heb je overigens wel een kant en klare oplossing : Bio Strip. Vind jij het fijn om met een klant en klare oplossing te werken, ga dan vooral je gang. Wij vinden dit redelijk aan de prijs en proberen het eerst met onze eigen mix. Makkelijk en goedkoper.

Onze tip en truc voor het verwijderen van een oude was / wax laag.

Vermeng huishoudsoda en vloeibare groene zeep ( de verhouding is 1 op 1) met warm water. Maak hier een papje van en smeer je meubel hiermee in. Natuurlijk goed laten intrekken, met een fijne staalspons en veel warm water kun je nu de was van je meubel afpoetsen. Herhaal dit tot er geen bruin water meer van je meubel af komt. Natuurlijk je meubel heel goed laten drogen voor je verder gaat het het oppimpen van je meubel

Voor alles geldt: probeer eerst uit op een stukje wat niet zo in het zicht is, en bekijk het effect. Ben je tevreden, dan kun je jouw gehele meubel hiermee behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *