Rieten oogstmand

Rieten manden, je komt ze overal tegen. Toch verschilt de ene echt met de andere. Vaak heeft dit te maken met de vormgeving. Waar je in de jaren 60 / 70 /80 vooral rondere vormen tegenkwam, is het anno nu meer vierkant of rechthoekig.

Voor alle vormen is iets te zeggen, en het is maar net wat jijzelf het mooiste vindt.

Wij kwamen deze rieten oogstmand tegen. En die zie je niet zo heel vaak meer tegenwoordig. Oogstmanden, het woord zegt het eigenlijk al. Werd in het verleden vooral gebruikt om de oogst van het land af te halen. Doordat deze van riet gemaakt waren, viel het zand wat van de oogst af kwam tijdens de wandeling terug naar huis door het riet heen. Schone oogst in de keuken, en dat scheelde weer met schoonmaken.

Tegenwoordig halen we onze oogst misschien wel het meest uit de supermarkt. Een wandeling vanuit het land naar jouw huis is misschien niet helemaal van deze tijd. Toch kun je deze rieten oogstmand ook op andere manieren gebruiken.

Wat dacht je als groente of fruit mand, als houtmand naast je kachel of vuurplaats buiten. Trek je er vaak op uit? Vul de mand met lekkernijen en een dekentje. Jouw eigen picknickmand is gemaakt. Mogelijkheden genoeg!