PTT Bakelieten telefoon Norm 51

PTT bakelieten telefoon norm 51

Wat een juweeltje deze telefoon van de PTT, de norm 51. De telefoon is gemaakt van bakeliet en verkeerd in een prima staat. We zijn dan ook enorm trots dat we dit in het bezit hebben weten te krijgen.

De norm 51 is na de tweede wereldoorlog op de markt gekomen, deze telefoon voldeed aan de nieuwe eisen die gesteld werden op basis van bijvoorbeeld akoestisch geluid maar ook moest het apparaat fysiek aan een aantal nieuwe normen voldoen. De nieuwe eisen waren nodig.

zijkant ptt bakelieten telefoon norm 51

De vraag naar telefoon verbindingen nam toe, en na de 2e wereldoorlog was het netwerk van de toenmalige PTT versnipperd en van verschillende kwaliteit. Met het op de markt brengen van deze PTT telefoon probeerde de PTT hierin in omslag punt te maken. Wellicht leuk om te weten, dat de normen die toen gesteld zijn, tot ongeveer 1980 zo gebleven zijn.

De PTT telefoon norm 51 welke wij momenteel in het bezit hebben verkeerd in een optisch prima staat, over de werking ervan kunnen we geen uitspraken doen. Het snoer met de stekker ontbreekt. Dit item is dan ook meer bedoeld ter decoratie in uw interieur.