PTT Bakeliet telefoon Norm 51

Wat een juweeltje deze telefoon van de PTT, de norm 51. De telefoon is gemaakt van bakeliet en verkeerd in een prima staat. We zijn dan ook enorm trots dat we dit in het bezit hebben weten te krijgen.

PTT Norm 51 bakeliet telefoon
Bakelieten telefoon norm 51 -Vintage met Lef-

De norm 51 is na de tweede wereldoorlog op de markt gekomen, deze telefoon voldeed aan de nieuwe eisen die gesteld werden op basis van bijvoorbeeld akoestisch geluid maar ook moest het apparaat fysiek aan een aantal nieuwe normen voldoen. De nieuwe eisen waren nodig.

De vraag naar telefoon verbindingen nam toe, en na de 2e wereldoorlog was het netwerk van de toenmalige PTT versnipperd en van verschillende kwaliteit. Met het op de markt brengen van deze PTT telefoon probeerde de PTT hierin in omslag punt te maken. Wellicht leuk om te weten, dat de normen die toen gesteld zijn, tot ongeveer 1980 zo gebleven zijn.

norm 51 bakelieten telefoon, ptt logo
Vanaf de zijkant is het goed zichtbaar, het PTT logo. -Vintage met Lef!-
norm 51 logo op zwarte bakelieten ptt telefoon
Zijaanzicht van deze Norm 51 telefoon -Vintage met Lef!-

De PTT telefoon norm 51 welke wij momenteel in het bezig hebben verkeerd in een optisch prima staat, over de werking ervan kunnen we geen uitspraken doen. Het snoer met de stekker ontbreekt. Dit item is dan ook meer bedoeld ter decoratie in uw interieur.

PTT Norm 51 bakeliet telefoon
Is het geen plaatje, deze bakelieten telefoon van de PTT? -Vintage met Lef!-

Deze bakeliete PTT telefoon is reeds verkocht. Bent u op zoek naar iets soortgelijks? Check dan onze site voor nog meer vintage telefoons. Je kunt ons ook altijd contacten als je op zoek bent naar dat ene item… We helpen je graag mee.