Ericsson type 1951

bakelieten telefoon

Ericsson was de eerste die met een nieuw ontwerp van een bakelieten telefoon op de markt kwam, dat voldeed aan de Norm 51. En dit type werd de meest geproduceerde van de 3 nieuwe ontworpen Norm 51 telefoons. De andere waren de standard type 1954 en de Heemaf type 1955.

Ericsson type 1951

Ericsson tafeltoestel type 1951 is de officiële PTT- aanduiding. Zelf noemde de PTT het toestel ook wel CE 51. En in het buitenland word het ook wel Ruen genoemd. Dit kwam omdat buitenlandse verzamelaars het verkeerd lazen, onder op de telefoon staat namelijk Rijen.

Deze telefoon heeft dus al heel wat jaartjes opzitten. En heeft dan ook wat gebruikssporen. Helaas werkt hij niet meer maar als showmodel kan hij echter nog prima functioneren.

Word jij er ook zo blij van voor €37,50 is hij van jou. Neem contact met ons op als je in het bezit wil komen van deze bakelieten Ericsson type 1951 telefoon.

Ben je op zoek naar een bakelieten of vintage telefoon maar niet naar deze ? Check dan onze site voor nog meer vintage telefoons. Je kunt ons ook altijd contacten als je op zoek bent naar dat ene item… We helpen je graag mee!